Nadměrné pocení

Nadměrné pocení

Vyzkoušeli jste proti pocení již prakticky vše a nic nezabralo? Pokud nic nepomáhá, je to velice frustrující. Nadměrné pocení je zkrátka velký problém, který se nevyplatí podceňovat. Nemá sice přímé zdravotní dopady, za to může způsobit značné komplikace v nabourání psychiky a naší pohody.

Nadměrné pocení, aneb poznej svého protivníka

V záplavě šťastných lidí a jejich přešťastných životů prezentovaných na sociálních sítích jako Instagram nebo Facebook by si člověk řekl, že přeci jakési nadměrné pocení není běžnou součástí života a týká se jen malinkaté okrajové skupiny společnosti. Jenže je to přesně naopak. Počty lidí trpících nadměrným pocením rostou. A co hůře rostou druhy hyperhidrózy, které v minulosti tolik časté nebyly – nadměrné pocení hlavy, nadměrné pocení břicha apod. Proč tomu tak je? Jednak se obecně méně hýbeme, žijeme v horším životním prostředí, neustále se potýkáme se stresem a civilizačními chorobami. To vše je živná půda pro nadměrné pocení.

nadměrné pocení co funguje co pomáhá

 

Nadměrné pocení může kromě výše uvedeného vznikat i jako projev nerovnováhy našeho těla. Vznikne narušením systémových částí, jako třeba nervové soustavy, může být důsledkem infekce či zánětu v těle. Daleko častější je však stav, kdy nadměrné pocení nezpůsobuje žádná nemoc, ale je výsledkem emočního stavu. Může proto být mixem životního stylu, toho, co v životě zažíváme a vyvádí nás z rovnováhy a změn v organismu. Typickým příkladem změn v organismu, které mohou vést k nadměrnému pocení jsou těhotenství, puberta či další hormonální změny. Nadměrné pocení také bývá vyvoláváno braním léků, antidepresiv, vliv na ně má konzumace alkoholu, kofeinu a dalších stimulantů.

Přestože příčina nadměrného pocení může být opravdu zcela banální a nemusí nás znepokojovat, jeho projevy potrápí každého. Nadměrné pocení společnost odsuzuje, nezávisle na vzdělání, věku či pohlaví. Je bráno jako cosi, co společnost netoleruje. Proto se nenechme neprávem odsoudit a nedopustme, aby se problém prohloubil. Ano, často za něj třeba ani přímo nemůžeme, ale jistě to znáte sami, většina lidí si bude všímat toho špatného a pak je jedno, co jste vlastně za člověka. Pokud jste rozhodnuti těmto stavům předejít, děláte dobře. Nyní si řekněme více o tom, jaké možnosti řešení jsou k dispozici a co dalšího by měl člověk o tématu nadměrné pocení vědět, aby mohl najít opravdu účinnou pomoc.

nadměrné pocení u muže
 

Trpíte na nadměrné pocení?

❔ Nemáte v pocení jasno? Nevíte, zda si koupit na nadměrné pocení antiperspirant, nebo jaký vybrat? Trápí Vás otázky bezpečnosti nebo se bojíte, že zvolené řešení Vám nebude vyhovovat? Zde jsou odpovědi na ty nejčastější otázky, se kterými se v naší praxi setkáváme:

 

Proč si mám kupovat drahý antiperspirant, když i levnější řešení slibují dobré výsledky?

 

Předně je třeba zmínit, že antiperspiranty určené na nadměrné pocení nejsou deodoranty a ani nemohou být řazeny do této kategorie. Podobně výrazné jsou rozdíly i mezi samostatnými antiperspiranty. Nejde pouze o to, že levnější antiperspiranty zpravidla obsahují méně účinné a tedy levnější aktivní látky, ale také je obsahují v menším množství. Proto tato řešení často nezaberou a nebo je potřeba je aplikovat ve velkém množství.

nadměrné pocení v práci a na pracovišti

 

Už jsem zkoušel/a vše možné a na moje pocení nic nezabírá. Co mám dělat?

 

U antiperspirantů je na prvním místě jejich specializace. Podobně jako je hustota potních žláz, jejich aktivita rozličná v různých částech těla, měl by tyto specifika zohledňovat také antiperspirant. Je logické, že univerzální antiperspirant ze své podstaty nemůže být stejně účinný v podpaží, na hlavě nebo třeba na chodidlech. Zní to samozřejmě krásně, že člověk si koupí jeden přípravek na vše, tomu poté odpovídají výsledky. V této oblasti se bohužel velmi často chybuje. Jednou z mála značek, které se věnují specializaci, je SweatStop. SweatStop je v tomto ohledu zcela unikátním řešením na trhu a jeho specializace na různé části těla je pro uživatele obrovskou výhodou.

 

Je možné, že někomu antiperspirant zabere a někomu ne?

 

Ano, to možné je. Je třeba si uvědomit, že pocení je individuální a velmi záleží na tom, jakým faktorem je pocení vyvoláno, v jaké fyzické a psychické kondici se nachází náš organismus. Kromě toho hraje roli například i to, zda užíváme nějaké léky, jaká je naše životospráva a zdravotní stav. U nejkvalitnějších antiperspirantů na trhu je riziko toho, že by nezabraly, velmi malé. Antiperspiranty určené na nadměrné pocení obecně pracuji tak, že vytváří na povrchu potních žláz v místě aplikace neviditelnou ochrannou vrstvu. Tato vrstva poté zabraňuje pocení.

jak na nadměrné pocení

V závislosti na kvalitě provedené aplikace, intenzitě antiperspirantu a stupně pocení poté tato vrstva vydrží 1-5 dnů. Toto je naprosto individuální. Antiperspirant přestane fungovat v případě, že se nevytvoří tato ochranná vrstva v dostatečné síle, nebo se nevytvoří vůbec. K tomu dochází v případě, že část těla, kam antiperspirant aplikujeme, není po aplikaci v klidu, nebo probíhá aplikace na špatně umytou či vyčištěnou pokožku. V případě dodržování aplikačních zásad je pak možnost neúčinnosti prakticky vyloučena.

 

Jsou hlinité soli bezpečné?

 

Na tuto otázku jsou 2 odpovědi. Jedna vychází z veřejně dostupných informaci ohledně hliníku obecně. Žádná souvislost mezi jakoukoliv nemocí a hliníkem nebyla potvrzena, přestože se hovořilo o možném vztahu hliníku s rakovinou prsu nebo Alzheimerovou chorobou. V 70. letech totiž došlo k objevu, že u takto nemocných byl hliník v těle ve větším množství, než je obvyklé. Později se ukázalo, že pacienti nejprve onemocněli a až vlivem těchto chorob začalo docházet k ukládání hliníku v těle. Od 70. let jsou pak tyto informace neustále prověřovány, zkoumány, podrobovány testům. Za téměř 50 let, a to ani s využitím nejmodernějších technologií, se nebezpečnost hliníku neprokázala. Nebezpečí užívání antiperspirantů přirozeně také nebylo nikdy prokázáno.

Je faktem, že výrazně nejvyšší množství hliníku se do našeho těla dostává prostřednictvím potravin. Tedy konzumací vnitřně. Určitě je dobré mít na tyto věci vlastní názor. Např. SweatStop je značkou antiperspirantů, které se prodávají i v zemích, které dodržují nejpřísnější světové direktivy ohledně kosmetiky s hlinitými solemi – Německo, Kanada, USA. Francie, Skandinávie.

Druhou samostatnou částí je to, jaké sloučeniny hliníku konkrétní antiperspirant obsahuje. Řada hlinitých solí totiž má natolik velké molekuly, které nepronikají vůbec pokožkou a tedy nevstupují do těla. SweatStop obsahuje právě tento typ molekul. Při používání SweatStop hlinité soli do organismu nevstupují. Proto jednou věcí je obecná bezpečnost hliníku, důležitější ale je, zda vůbec tyto hlinité soli do těla pronikají, či nikoliv. Výjimku tvoří otevřené rány, kde pokožka má tuto membránu narušenou. Právě proto se obecně varuje před aplikací na porušenou či poškozenou pokožku.

Bezpečnost používání SweatStop deklaruje mimo atestů také to, že jej mohou používat ženy v těhotenství a mladiství. Jedinou výjimkou, kdy SweatStop z preventivních důvodů používat nedoporučujeme, je na oblast prsou v době kojení. Značka SweatStop i přes výše uvedené myslí i na ty z nás, kdo přeci jen preferují řešení proti pocení bez hliníku. V sortimentu tak naleznete kvalitní antiperspiranty bez hliníku určené na nadměrné pocení.

nadměrné pocení nerovnováha emoční stav psychika

 

Jak souvisí pocení s tělním zápachem?

 

Pocení souvisí se zápachem naprosto a zcela. Zápach totiž vzniká rozkladem potu. Na povrchu naší pokožky žijí bakterie, které pot milují. Rozkladem potu vzniká jev, kterému se říká bromhidróza. Pokud nás tedy primárně trápí vnější zápach některé části těla, pro jeho vyřešení je nezbytné vyřešit problém s pocením, neboli omezit pocení na normální úroveň.

Výskyt zmiňovaných bakterií lze pouze krátkodobě omezit, na pokožce se však velice rychle obnoví. To je jeden z důvodů, proč je mylně spojován zápach s osobní hygienou. Bohužel doba je taková, že tohle nikomu nevysvětlíte a dotčená osoba je pak často neoprávněně terčem okolí. Zvláště děti v tomto dokáží být velmi kruté.

jak vyřešit nadměrné pocení

 

Antiperspiranty SweatStop jsou navrženy právě proti nadměrnému pocení. Nedají se však srovnávat s žádným podobným řešení na trhu. Jak to?

✔️ Řada SweatStop obsahuje až 16 různých antiperspirantů rozdělených dle partií těla
✔️ Složení antiperspirantů odráží nejen jedinečnost partie těla, ale také různé stupně nadměrného pocení
✔️ Intenzita antiperspirantů SweatStop se pohybuje od 8 (velmi mírné pocení) do 23 (extrémní pocení). (Pro porovnání např. Driclor, v laických kruzích platící za nejsilnější antiperspirant na trhu, má intenzitu 20).
✔️ SweatStop klade důraz na komfortní pocity po aplikaci
✔️ SweatStop řeší všechny druhy pocení od klasického způsobeného počasím či aktivitou, přes psychické pocení, až po pocení vyvolané neznámými příčinami
✔️ SweatStop je členem mezinárodní kosmetické asociace ICADA, je vhodný pro vegany, mohou jej používat těhotné ženy i mladiství
✔️ Na trhu už od roku 2006   

 

SweatStop pomáhá v běžném životě i v případech osobních problémů

pokaždé, když jsem vyšla na ulici, začal mi doslova kapat pot z čela a vlasů. Moje vlastní rodina se za mě stydí…
dcera je terčem posměšků ve třídě, protože se jí hodně potí nohy a jsou cítit…
mám strach z osobních schůzek, před každou si musím několikrát umývat a sušit ruce…

 

To jsou jen zlomky situací, kde SweatStop podal pomocnou ruku. Více v inspirativních příbězích, kde SweatStop pomohl návratu do normálního života.


Nenašli jste odpověď na svoji otázku? Zašlete nám svůj dotaz na info@avason.cz a nejpozději do 24 hodin Vám velice rádi odpovíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *